معرفی مشاغل مناسب افراد درونگرا در ایران

اگر یک برونگرا در جایگاه یک درونگرا باشه و یا بلعکس قطعا هم اون فرد اذیت میشه و هم بهره‌وری کافی رو نخواهد داشت. پس راهکار پیدا کردن یک شغل خوب، شناخت مشاغل مناسب برای هر الگوی رفتاری هست...
راهنمای مطالعه

قدر زر زرگر شناسد، قدر درونگرا …

اگه شما درونگرا هستید و دنبال شغل مناسب درونگراها میگردید و یا میخواهید به یکی از دوستان یا اعضای خانواده خودتون که درونگراست مشاغلی رو پیشنهاد بدید، حتما تا انتهای این مقاله رو مطالعه کنید.

در گذشته اگه آگهی‌های استخدامی رو مطالعه کرده باشین احتمالا دیدین که اغلب، یکی از ویژگی‌های مورد تقاضا در اکثر آگهی‌ها «برونگرا بودن» و یا چیزی مثل این هست. متاسفانه در گذشته خیلی از افراد نا آگاه، درونگرا بودن رو مساوی با بی انگیزه بودن، بی انرژی بودن و یا حتی تنبل بودن میدونستن.

ولی رفته رفته با گسترش اطلاعات بین مدیران در فضا کاری، خیلی‌ها متوجه شدند که نه تنها یک درونگرا در بعضی از جایگاه‌های شغلی عالی میکنن بلکه یک برونگرا نمیتونه کارهای یک درونگرا رو انجام بده. مثل ضرب المثل معروف که میگفت «هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد» دقیقا هرکس باید جای مخصوص خودش باشه تا به بیشترین رضایت و نتیجه از شغل خودش برسه.

مشاغل مناسب درونگراها و برونگراها باهم تفاوت دارد

شغل مناسب افراد درونگرا چه ویژگی‌هایی داره؟

قبل از نام بردن هر شغل، باید ویژگی کلی شغل‌های مناسب افراد درونگرا رو باهم بررسی کنیم و ببینیم که درونگراها به صورت کلی چه کارهایی رو خوب انجام میدن. به صورت کلی افراد درونگرا در مشاغلی که ویژگی‌های زیر رو داشته باشه بهتر عمل میکنن:

  • شغل‌هایی که نیاز به آرامش، صبر وتمرکز دارد
  • شغل‌هایی که نیاز به دقت، ریزبینی و تحلیل دارد
  • مشاغلی که روال‌های نسبتا روتین مشخص دارد
  • مشاغلی که بیشتر با سیستم و ماشین در ارتباط هست تا با انسان‌ها
  • کارهایی که هیجان و انرژی بیرونی پایین‌تری نیاز داره

توجه:  در محیط کار یه سری از مهارت‌ها مثل «مهارت کار تیمی» «ارتباطات موثر» و… لازمه موفقیت در هر شغلی هست و شما چه درونگرا باشید و چه برونگرا باید این مهارت‌ها رو در خودتون تقویت کنید.

چند نمونه از مشاغل پیشنهادی برای یک درونگرا

حالا که متوجه شدیم مشاغل مناسب درونگراها به صورت کلی چه ویژگی‌هایی داره احتمالا باید با شنیدن هر شغل تا حدی تشخیص بدید که اون شغل مناسب درونگراها هست یا برونگراها. ما در ادامه این بحث به معرفی چند نمونه از مشاغل خوب برای فرد درونگرا میپردازیم.

برنامه نویس

یکی از مشاغل خوب و آینده دار در عصر حاضر برای یک درونگرا برنامه نویسی هست. یک برنامه نویس باید تحلیل‌گر، صبور، دقیق و ریزبین باشد. یک درونگرا تقریبا در تمام شاخه‌های برنامه‌نویسی مثل توسعه دهنده وب، اندروید، IOS می‌تونه احتمالا موفق‌تر از یک برونگرا باشه.

تحلیلگر بازارهای مالی

احتمالا این روزها اصلاح «تریدر» رو زیاد شنیده باشید. فردی که داخل بازارهای مالی مثل بورس، فارکس، کریپتو و… به معامله و خرید فروش میپردازه. این شخص برای رسیدن به موفقیت باید بسیار دقیق، تحلیلگر، صبور و بدور از هیجانات فعالیت خودش رو ادامه بده، چه کسی بهتر از یک درونگرا ؟

اغلب مهندسی‌ها

بیشتر مشاغل مهندسی مناسب درونگراها هستن به دلیل اینکه بیشتر با ماشین، ابزارها و تحلیل در هم تنیده هست. مثلا مهندس مکانیک، کامپیوتر، معمار، شیمی، عمران، الکترونیک، برق، صنایع، مواد و سایر رشته‌های مهندسی.

مشاور (مشاور تحصیلی – خانواده – کسب‌وکار)

اولین مهارت برای یک مشاور در هر رشته‌ای، مهارت شنیده هست و برای یک درونگرا چه کاری راحت‌تر از شنیدن. در قدم بعدی پیشنهاد بدور از هیجانات و تصمیم گیری با تحلیل و برنامه به مخاطب.

نویسنده

نوشتن به سکوت، تفکر و صبر نیاز داره، چیزی که شاید یک برونگرا رو اذیت کنه اما کاملا باب میل یک درونگراست. این قاعده شامل مشاغل مربتط به نویسندگی مثل ویراستاری، سردبیری و… هم میشه. (البته سردبیر تا حدی مسئولیت مدیریت داره و نیازمند مهارت‌های ارتباطی بیشتر هست)

گرافیست و تدوینگر

طراح گرافیک مثل خیلی از مشاغل زیر دسته طراحی، به دقت ریزبینی نیاز داره. البته درونگراهای عزیز باید توجه داشته باشن که ریزبینی اون‌ها باعث ایجاد کمال‌گرایی یا کندی در سرعت کار نشه.

پشتیبان

یکی از مهمترین ویژگی‌های یک پشتیبان خوب، صبور بودن و داشتن مهارت شنیدن هست. پشتیبانی زیردسته‌های زیادی مثل پشتیبان فنی، پشتیبان تحصیلی، پشتیبان سایت، خدمات پس از فروش و… باشه.

خطاطی، نقاشی، قلم زنی

اغلب هنرهایی که با ظرافت و دقت سر و کار دارند و همینطور داشتن آرامش، رکن اصلی اون‌هاست، میتونن برای یک درونگرا شغل مناسبی باشن (البته که باید توجه کرد آیا از این شغل میشه درآمد کسب کرد یا نه و با بررسی دقیق واردش شد) اما به صورت کلی حتی اگر به دید یک شغل هم به اون نگاه نکنید، شاید یک تفریح خوبی باشه یک درونگرا حساب بشه.

جراح یا دستیار پزشک

جراحان بر خلاف پرستارها به دلیل اینکه خیلی با بیمار ارتباط زیادی ندارن میتونن درونگراهای موفقی باشن. این مورد برای سایر شغل‌های مربوط به پزشکی که این ویژگی رو دارن صدق میکنه.

مترجم

چند پاراگراف قبلی به توضیح شغل نویسندگی پرداختیم و مترجمی هم شباهت زیادی به اون داره. شغلی که به احتمال زیاد یک برونگرا رو اذیت کنه چون به یک محیط آروم و ساکت نیاز داره.

حسابدار

یک حسابدار باید دقیق، ریزبین و محاسبه‌گر و تحلیلگر باشه. چیزی که درونگراها خیلی خوب اون رو بلد هستن! اگر که درونگرا هستید و از کار با اعداد لذت می‌برید، احتمالا حسابداری میتونه شغل مناسبی برای شما باشه.

سایر مشاغل پیشنهادی:

ادمین سرور – IT Man – کاراگاه – ممیز مالیات – انباردار – فیلمبردار – صدابردار – محقق – کتابدار – آشپز – موزیسین – آهنگ‌سازی – منبت کاری – طراحی لباس – طراح سایت – مخترع – دانشمند – متخصص SEO – روانشناس – جراح – (اگر شغل دیگه‌ای میشناسید در کامنت‌ها به دوستانتون معرفی کنید)

چند نکته مهم رو فراموش نکنید

  1. هیچ انسانی ۱۰۰% برونگرا یا درونگرا نیست و همه انسان‌ها ترکیبی از برونگرایی و درونگرایی با درجات مختلف هستند.
  2. برونگرا یا درونگرا بودن برای هیچکس قطعی و دائمی نیست. یک برونگرا ممکنه در طی زمان تحت شرایط محیط تبدیل به یک درونگرا بشه و تا حد زیادی تغییر الگوی رفتاری داشته باشه و بلعکس.
  3. یک شغل ۱۰۰% نمیتونه فقط برای یک درونگرا یا برونگرا مناسب باشه و مشاغل هم نیاز به ویژگی‌های ترکیبی دارن (که این موضوع برای شغل‌های مختلف متفاوته. برای مثال یک فروشنده خیلی وقت‌ها نیاز به انرژی و زبان بدن یک برونگرا داره ولی در عین حال نیاز به مهارت شنیده و صبر یک درونگرا رو هم داره.)

آیا فقط این مشاغل مناسب درونگراها هستن؟

جواب این سوال به دو دلیل «خیر» هست. اولین دلیل این هست که تعداد تنوع مشاغل در جهان بسیار بالاست و بررسی تک به تک هر شغل قطعا از حوصله یک مقاله خارج میشه. به همین خاطر در ابتدای مقاله چند ویژگی کلی در کار که درونگراها در آن خوب هستن معرفی کردیم تا شما بتونید خودتون مشاغل مختلف رو بر این اساس تطبیق بدید.

دلیل دوم این هست که درونگراهای زیادی بودند و هستند که در مشاغلی موفق شدند که در ظاهر برای برونگراها مناسب‌تر بوده. این افراد شاید مسیر سخت‌تری از بقیه افراد داشتند (مثل فردی که در خلاف جهت آب شنا می‌کنه) اما با اراده بالا و کمی تلاش بیشتر، در شغل مورد نظر موفق شدن.

درونگراهایی که سخنران شدند !

به یک نمونه از مشاغلی که شاید بگویید یک درونگرا حتی از کنار آن هم نباید رد بشود اشاره میکنم. بله سخنرانی!

شاید در جلسات مشاوره شغلی به افرادی که درونگرایی بالایی دارن شغل سخنرانی رو پیشنهاد نکنم اما این نکته رو بدونید که خیلی از سخنران‌های بزرگ ایران و جهان ذاتا بسیار درونگرا بودن. به طور مثال آقای «برایان تریسی» «ژان بقوسیان» و «محمد پیام بهرامپور» نمونه‌های ایرانی و خارجی هستند که علی رغم درونگرایی، سخنرانی رو به عنوان شغل خودشون انتخاب کردن و در اون به موفقیت رسیدن.

تیپ رفتاری نباید برای ما تبدیل به قفس شود

اینکه ما درونگرا هستیم یا برونگرا، به هیچ وجه نباید برامون تبدیل به یک تفکر محدود کننده بشه بلکه هدف از یادگیری الگوی رفتاری خودمون، کمک به تصیمیم گیری درست در مسیر رسیدن به هدفه. اگر با دیدن آموزش شخصیت شناسی و رسیدن به خودشناسی، خودتون رو به داخل قفس تیپ شخصیتی میندازید، پیشنهاد میکنم شخصیت شناسی و رفتارشناسی رو یاد نگیرید!

به استعداد و نیاز بازار کار هم توجه کنید

درسته که برونگرایی و درونگرایی در انتخاب شغل مهمه و تاثیر زیادی داره اما قطعا عامل ۱۰۰% برای انتخاب شغل مناسب ما نیست. در انتخاب شغل باید عواملی مثل استعداد ذاتی خودمون و بازار کار رو هم بررسی کنیم تا با دیدی درست و درک بالا شغل خودمون رو انتخاب کنیم. (مثلا ممکنه شغل نویسندگی برای یک درونگرا خوب باشه اما بازار کار، درآمد خوبی برای نویسندگان نداشته باشه)

در نهایت امیدوارم این مقاله به شما کمک کرده باشه و تا حدی تونسته باشید درک درستی از مشاغلی که برای یک درونگرا خوب هستن داشته باشید. اگر سوالی در خصوص انتخاب شغل و ارتباط اون با مدل رفتاری خودتون دارید در قسمت نظرات مطرح کنید تا به اون‌ها پاسخ بدم 🙂 .

به این مقاله چه امتیازی میدی؟ 🙂

میانگین امتیازات ۵ از ۵

اشتراک‌گذاری این مقاله:

سید رضا ال طه
سید رضا ال طه
حدود 19 ساله که به آموزش و سخنرانی مشغولم و 8 ساله که با عنوان مستردیسک، به صورت تخصصی در حوزه رفتارشناسی با الگو DISC فعالیت میکنم و سعی میکنم با ترکیب دیسک در دنیای کسب‌و‌کار و خانواده، به آدم های بیشتری کمک کنم.
پرسش و پاسخ و نظرات شما

پس از پاسخگویی به سوالات شما، از طریق پیامک بهتون اطلاع داده میشه

11 دیدگاه برای “معرفی مشاغل مناسب افراد درونگرا در ایران

  1. Sepehr گفته:

    سلام وقت بخیر ، ممنون بابت مطالب خوب و مفید تون ، فقط یه انسان درونگرا چطور باید مهارت های ارتباطی خودش تو جمع ها رو تقویت کنه؟ من خودم بین جمع کوچیکی از دوستام یا تو ارتباطم با مثلا یکی از دوستام نسبتا خوب حرف می زنم و فعال هستم ولی مثلا تو با یه جمع بزرگ تر نمی تونم زیاد ارتباط بگیرم و خوشمم نمی یاد بهم لقب ساکت و آروم بدن، چی کار کنم؟ چطور بهتر کنم حرف زدنم رو؟ چطور میشه شوخ طبع تر شد؟ اصلا راهی هست واسه اینایی که گفتم ؟

  2. مهدی کرمی گفته:

    سلام. خسته نباشید. ممنون میشم به دادم برسید. من یه مشکل بزرگ از بچه گی دارم اینکه نمیدونم به چی علاقه دارم. درونگرا هستم، انگزایتی دارم. افسرده ام و سر هر کاری که میرم با علاقه ندارم، یا سرمایه ندارم یا با اون کار ارتباطی نمیگیرم. ممنون میشم کمکم کنید

  3. ریحانه گفته:

    سلام من یک آدم درونگرا هستم و متاسفانه استرسی ام هستم بعد فکرش بکنید دیگه چه شود هیولای دو سر می شم و اینکه به روانشناسی علاقه چون از جنبه بهش نگاه میکنم می توانم خود دیوونه ام رو هم درمان کنم خودم در بقیه می بینم و می توانم کمک شون کنم مثل من نباشند
    ولی از یه جهت در جمع بودن واس من یکمی سخته من خیلی نمی توانم تو جمع حرف بزنم چونکه استرس قضاوت دیگران رو دارم و از یه طرفی می ترسم که روزی بخوام سخنران یک مجلس باشم و لرزش صدام و نشانه های اضطرابم انقدر زیاد باشه که به تمسخر گرفته بشم
    از یه طرفی هم دارم رشته زبان و ادبیات فارسی می خوانم ولی می دونم بازار کار آنچنانی نداره میخوام یه رشته ای بخوانم هم بازار کارش خوب باشه همه روحیات بخوره که یه وقت اذیت نشم من فکر میکنم روانشناسی خیلی رشته ی خوبیه ولی متاسفانه واس ما درونگرا سخته چونکه که باید بالاخره کارگاه بزاریم تو جمع صحبت کنیم

  4. hadis گفته:

    سلام وقتتون بخیر
    من یه درونگرام و خب خانواده دوست دارن بیشتر تو اجتماع باشم و این اذیت کننده‌اس
    چطور روابط اجتماعی بهتری داشته باشم؟

    • سید رضا گفته:

      سلام وقت بخیر
      به نظرم این سوال شما دو بخش داره، بخش اول «خانواده می‌خوان شما تغییر کنید» بخش دوم «این اذیت کننده است» من دقیقا متوجه نشدم که رفتار خانواده شما رو اذیت می‌کنه یا اینکه روابط اجتماعی ضعیفی دارید. جواب این سوال بسیار مهمه چون در تغییر رفتار از همه مهمتر اینه که شما با اون رفتار مشکل دارید یا نه، به طور کلی اگر که رفتار شما باعث اذیت خودتون میشه می‌تونید در تغییرش قدم بردارید که با تمرین‌های مختلف امکان‌پذیره اما اگر خودتون مشکلی ندارید و به بقیه آسیب نمی‌زنید، اجباری به تغییر رفتار ندارید.

    • سید رضا گفته:

      درود فرهاد جان، اگر بشه فیلسوف رو شغل نامید، باید گفت تا حدی بله، برای اینکه ذات فلسفه به مواردی مثل تمرکز، تفکر، آرامش، سکوت ، تحلیل و برررسی و… نیاز داره که اغلب درونگراها در این موارد دست بالا رو دارن و میشه گفت برای اون‌ها مناسب‌تره

  5. محمد گفته:

    سلام
    اولین مقاله ای بود که خیلی با مطالبش مانوس شدم
    شاید بیشتر نکته های شما توی سایت های بقیه بودن اما با بیانتون خیلی حال کردم
    زنده باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *